Україна готується до нової хвилі епідемії та посилення карантину

Україна готується до нової хвилі епідемії та посилення карантину

Україні варто готуватися до другої хвилі епідемії. Про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Як повідомила прес-служба Офісу президента, на нараді главі держави доповіли, що показник захворюваності на COVID-19 в Україні зріс і нині становить 58 випадків на 100 тисяч населення.

При цьому граничним рівнем, після якого доведеться посилювати карантин, в Уряді раніше називали 60 випадків на 100 тисяч. Як заявляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль, “Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження”.

А тим часом столиця посилює карантин уже з 1 липня. Про прийняте рішення повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу у вівторок. Посилення протиепідемічних заходів полягатиме у тому, що ресторанам та кафе заборонять працювати після 22:00. Кінотеатри, які мають відкритися 2 липня, так само працюватимуть лише до 22:00.

Уряд ініціював також посилення відповідальності за недотримання маскового режиму у публічних місцях. Кабмін запропонував Верховній Раді законопроект про штрафи. Для громадян штрафи передбачаються невеликі, тоді як для юридичних осіб ідеться про значні суми.

А тим часом кількість нових випадків коронавірусної хвороби в Україні вже кілька днів не зростає. За останню добу лабораторно підтверджено 664 випадки, - повідомляє Центр громадського здоров’я України