"Україна націлилася на Крим, критичну базу для вторгнення Росії" - NY Times

"Україна націлилася на Крим, критичну базу для вторгнення Росії" - NY Times

З моменту прибуття ATACMS цієї весни українські військові знищили або пошкодили щонайменше 15 систем ППО Росії великої дальності в Криму. Серед них є потужні батареї С-300 та С-400.

"Можна сміливо сказати, що за останні пару місяців українці досягли дуже вражаючих успіхів", - заявив Джастін Бронк, старший науковий співробітник з ВПС та технологій Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень у Лондоні.

У статті йдеться про те, що атаки на півострів з використанням західної зброї "викликали гнів росії, спонукавши її попередити США про "наслідки", з якими їм доведеться зіткнутися за постачання сучасної зброї Києву". Видання уточнює, що частково у зв'язку з цими попередженнями кілька американських баз в Європі були приведені у стан підвищеної готовності.

Чиновник, який виступав на умовах анонімності, заявив, що Україна має достатньо ATACMS для продовження кримської кампанії, додавши, що боєприпаси поповнюються на постійній основі.

За даними британської військової розвідки, атаки, що продовжуються, на російські системи ППО, можуть змусити москву перемістити частину бойових літаків з Криму або втратити ще більше літаків.