"Україна не готова до контрнаступу, але в неї нема вибору" - Павло Вернівский

"Україна не готова до контрнаступу, але в неї нема вибору" - Павло Вернівский

Саме з таким заголовком вийшла стаття в англійському виданні The Times.

Знаю, зараз багато хто буде казати, раніше в нас теж ніхто не вірив і тим не менш нам вдавалось зробити неможливе. Доречі, в самій статті британські військові, у яких автори статті запитували їх думки, теж про це кажуть, але зараз трохи інша ситуація.

Наприклад, однією з головних причин неготовності нашої армії британські військові вважають недостатність боєприпасів. І кількість відправленої зброі не має значення через те, що для неї не вистачає боєприпасів.

Тому вони хоч і очікують певних успіхів, але дуже обмежених.

А знаєте, що саме сумне в цій ситуації? Що такий же дефіцит снарядів є і в Росії. Не настільки критичний як в Україні, але також досить відчутний. І цілком зрозуміло чому.

В них були гігантські радянські запаси і коли вони їх майже вичерпали, то їх промисловість виявилась нездатною вийти на необхідні об’єми виробництва. Хоча особисто на мою думку це лише питання часу. Думаю, що вони зможуть знайти обладнання і рано чи пізно вони зможуть збільшити виробництво старих радянських снарядів. Це лише питання часу. Може декілька років, а може рік.

І на цей рахунок мені згадується ще одна стаття в Economist з заголовком: Росія може витримати тривалу війну, але не більш інтенсивну.

Тобто, в той час коли в нас з’явився унікальний шанс зламати ситуацію через виснаження запасів в Росії, ми не можемо ним скористатись, бо самі не готувались до виснажливої війни.

І хоча російська економіка звичайно ж сильно програє в ефективності західним економікам. Але нажаль залишається набагато ефективнішою ніж українська.

І саме через цю неефективність нашої економіки, ця війна може затягнутись дуже надовго. По двух причинам. Через те, що не буде засобів, щоб зламати опір росіян. А по друге, що самі росіяни будуть відчувати нашу слабкість і вірити в те, що нас можна буде дожати(((

Взагалі, за цю розхлябанність ми заплатимо дуже високу ціну….