"УКРАЇНА НЕ ТУРЕЧЧИНА І ТИМ БІЛЬШ НЕ ПОЛЬЩА" - Александр Гончаров

"УКРАЇНА НЕ ТУРЕЧЧИНА І ТИМ БІЛЬШ НЕ ПОЛЬЩА" - Александр Гончаров

На підтвердження наведу лише кілька фактів та цифр сьогодення. Судіть самі.

Туреччина: незадовго до виборів у травні Президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив місяць безплатного газу для населення.

Польща: українці в Польщі заробляють в середньому в 3,5 рази більше, ніж вдома. Третина українців, що працюють у Польщі, заробляють від 3 до 4 тис злотих (26-34,6 тис грн за курсом НБУ).

Україна: за вимогою МВФ, вартість електроенергії може зрости для населення – в 2 рази, для українського бізнесу – в 3 рази. Тому середньостатистичному українцю доведеться платити як мінімум на 500 грн більше ніж платить зараз. І також з 1 липня ціни на бензин, дизель та автогаз зростуть, оскільки ПДВ та акцизи на паливо повернуть до довоєнних показників, що викличе різкий стрибок цін у всіх секторах нашої економіки. При цьому держборг України за рік зріс у півтора рази!

Питання: чому свого часу Польщі повністю списали борги від МВФ, а нам Фонд дає дуже дорогі кредити під 6,5% у доларах США та плюс до цього ще й висуває драконівські вимоги щодо підвищення цін на електроенергію та паливо, податків та тарифів ЖКГ, скорочення соціальних виплат та скасування виплат силовикам?