Україна отримали близько 20 пускових установок M902 Patriot

Україна отримали близько 20 пускових установок M902 Patriot

Якщо вони використовують половину з PAC-3 (ліворуч) і половину з PAC-2 (праворуч), вони мають 160 перехоплювачів ракет і 40 перехоплювачів літаків, готових до запуску, — військовий експерт Thomas Theiner

Вже відомо, що ЗСУ використовують зі своїх зенітних ракетних комплексів MIM-104F Patriot PAC-3 ракети-перехоплювачі PAC-3 CRI (Cost Reduction Initiative).

Ракета PAC-3 CRI є попередником найсучаснішої версії ракети до ЗРК Patriot PAC-3 MSE, і перш за все варто нагадати, що обидві ракети призначені передусім для ураження балістичних ракет противника і, на відміну від PAC-2, працюють за технологією Hit-to-Kill, коли протиракета на великій швидкості врізається в балістичну ракету і завдяки кінетичній енергії гарантовано знищує її бойову частину.

Попри те, що PAC-3 CRI є по факту старішою версією ракети у порівнянні з MSE, але водночас, як ми можемо переконатися, вона демонструє ефективні результати проти російських крилатих ракет, перехопивши зокрема 7 з 7 російських ракет "Кинжал", а також під час останньої ракетної атаки РФ ще й три ракети, випущені з ЗРК С-400 або ж ракетного комплексу "Искандер". А найцікавіше те, що не найсучасніша західна зброя легко знищує найсучасніши зразки російські види ракет. Про обличчя русні не запитую. Все і так зрозуміло.