Україна спільно з італійцями буде розвивати швидкісний залізничний рух

Україна спільно з італійцями буде розвивати швидкісний залізничний рух

Україна спільно з Італією починає підготовку техніко-економічного обґрунтування для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.

У приміщенні Міністерства інфраструктури відбулася зустріч міністра Володимира Омеляна з президентом компанії Italferr Рікардо Марія Монті.

Це – мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані ряду регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові. Сьогодні разом з італійськими партнерами ми робимо перший крок на цьому шляху, – передають в МІУ слова міністра.

Компанія Italferr входить в державну залізничну групу Італії і має більш ніж 30 років досвіду в своєму секторі.

Ми залучаємо Italferr до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного і високошвидкісного залізничного сектора, як в Італії, так і в інших країнах, – заявив міністр.

Нагадаємо, в кінці листопада минулого оцінив створення швидкісного залізничного маршруту Київ-Одеса в мільярд доларів. Відстань між кінцевими точками маршруту потяг долатиме за дві години, а ціна квитка може скласти 500-700 гривень.