"Україна відмовилася підтримати США" - Микола Княжицький

"Україна відмовилася підтримати США" - Микола Княжицький

Ми зрадили в ООН наших союзників і цінності, які захищає ЗСУ.

Я постійно пишу, що нам буде складно виграти цю війну без повної солідарності з союзниками. А солідарність передбачає побудову демократичної , відкритої правової держави і підтримка таких держав у світі.

Але влада вирішила інакше.

У Раді ООН з прав людини Україна не підтримала  проведення дебатів про можливі зловживання в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі Китаю.

США та їхні союзники минулого місяця представили найвищим органам ООН з прав людини перший в історії проект рішення, спрямований проти порушення прав людини у Китаї.  

Вони пропонували як мінімум провести відкрите обговорення щодо Сіньцзяну, де відбувається геноцид уйгурів.

Раніше колишній керівник ООН з прав людини Мішель Бачелет опублікувала свій звіт щодо СУАР, в якому згадувалися можливі злочини щодо уйгурів та інших мусульманських громад. Влада Китаю на це відповіла, що законні права та інтереси всіх етнічних груп у Сіньцзяні захищені.

 Із 47 країн, що входять до ради, 19 проголосували проти заявки на дебати.  

Це Болівія, Камерун, Китай, Куба, Еритрея, Габон, Індонезія, Кот-д'Івуар, Казахстан, Мавританія, Намібія, Непал, Пакистан, Катар, Сенегал, Судан, Об'єднані Арабські Емірати, Узбекистан та Венесуела.  

Утрималися 11 країн: Аргентина, Вірменія, Бенін, Бразилія, Гамбія, Індія, Лівія, Малаві, Малайзія, Мексика та Україна.

 Співавторами проекту заявки виступили Велика Британія, Канада, Швеція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Австралія та Литва.

Це сором, коли ми не підтримуємо наших союзників і голосуємо разом з агресором. Якщо хтось розповідатиме про те, що це, щоб Китай не підтримав Росію- не вірте. Це через бізнес інтереси певних представників влади у Китаї.