Україна ввела режим відкритого неба для аеропорту "Львів"

Україна ввела режим відкритого неба для аеропорту "Львів"

Голова Міністерства інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив про введення режиму "відкритого неба" в односторонньому порядку в аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.Про це інформує "РБК-Україна".

"Сьогодні прийняли рішення задіяти принципи відкритого неба в аеропорту Львів. Сьогодні ми відкриваємо аеропорт "Львів" для всіх перевізників на основі двосторонніх договорів ... Кожен, хто отримає дозвіл у своїй авіаслужбі, може летіти в аеропорт "Львів", - сказав Пивоварський.

За його словами, це буде перед тим, як Україна підпише договір про спільний авіаційний простір.

Раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури 26 березня може зняти обмеження на відкриття рейсів до Львова.

Якщо влада не залучить іноземних авіаперевізників, то в Україні залишиться лише МАУ.

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні компанія "Візз ейр Україна" оголосила про те, що призупиняє свою діяльність в Україні.

Згодом у Міністерстві інфраструктури повідомили, що мають намір провести зустріч з керівництвом угорської авіакомпанії Wizz Air і з українською дочірньою "Візз Ейр Україна" для обговорення можливої допомоги щодо відновлення їхньої діяльності в Україні.

Представник угорської лоукост авіакомпанії Wizz Air заявив про те, що з корпорація планує відкрити три нових рейси із Любліна до Великобританії, Бельгії та Шотландії.

Зазначимо, що зі Львова "Wizz Air Україна" пропонував дешеві перельоти до Мілану, Венеції та Неаполя.

Джерело: http://ipress.ua/