"Українці 10 років тому відстояли Одесу" - Джон Сміт

"Українці 10 років тому відстояли Одесу" - Джон Сміт

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому.

Рашка з 20-х чисел 2014 року намагалася захопити Україну, засилала переодягнених орків, які зсередини піднімали бунти, нападали на проукраїнських громадян, вбивали, катували і залякували українців, як Дмитра Чернявського в Донецьку, як Ірину Довгань, яку катували і прив'язували до стовпа пикі осетини, а в її будинок потім заселився бурят.

В Донецьку їм тоді вдалося. І тепер мільйонне місто окуповане, місцеве чоловіче населення в ОРДЛО майже винищене, ворог провів його геноцид і заміну шляхом кидання в перших рядах під кулі ЗСУ.

А от в Одесі українці змогли вибити цій зграї зуби.

Озброєна проросійська сволота на чолі з приїзжим із рашки Генадієм Кушнарьовим спершу висловлювала погрози вбивствами українським громадянам, а потім напала на проукраїнський мітинг. Росіяни і їхні посіпаки перші пролили кров - вбили 4 мирних людей. Точно як в Донецьку.

Але Одеса виявилася не Донецьком. Беззбройні одесити загнали озброєну російську зграю в її конуру у будинку Профспілок. А потім, коли прорашистські недобитки почали кидатися в людей внизу коктейлями Молотова, самі ж і згоріли від всього того хламу і горючих матеріалів, який натягли в будинок. Як свідчить звіт Міжнародної дорадчої групи про проведення нагляду за розслідуванням подій в Одесі 2 травня 2014 року, створеної Генеральним секретарем Ради Європи:

 - Закриті двері і ефект димаря у сходовому колодязі призвели до стрімкого поширення вогню на верхні поверхи, а також швидкого та надмірного підвищення температури всередині будівлі.

Але українці і тут проявили на весь світ свою людяність. Навіть попри факт, що звірі напали на них і намагалися вбити, попри всі злочини цих звірів в інших містах, українці ще й рятували їх із палаючої будівлі.

Ось той потужний вияв людяності, завдяки якому весь світ тепер стоїть на нашому боці, а рашку підтримують лише діряві клоаки такі ж як і вона.

І так, окремо треба відзначити, що здійснили тоді це прості українці. Держава тоді була ще дуже слабкою і не могла дати відсіч проросійським бойовикам ні в Донецьку, ні в Горлівці, ні в Слов'янську, а в Одесі і взагалі служила окупантам в особі головного мусора Одеси Фучеджи, який 2 травня допомагав російським бойовикам, а потім втік у Придністров'я, далі в Рашку, де й отримав громадянство, як ті беркутівці, що розстрілювали людей на Майдані. В 2023 це покидьок засуджений. Судовий розгляд здійснювався заочно у зв'язку із переховуванням колишнього міліціонера на території РФ та наявними даними про набуття ним російського громадянства.

Тож українські патріоти, футбольні фани, прості люди вибили зуби потужній російській агентурі. Відстояли Одесу.

Святкуймо цю перемогу