Українці увійшли до ТОП-10 націй, які мають найсолодший сон

Українці увійшли до ТОП-10 націй, які мають найсолодший сон

Британські дослідники виявили, в яких країнах найкраща якість сну

Рейтинг склали експерти мобільного додатку Sleep Cycle, повідомляє Еспресо.TV.

Як виявилося, більшість людей – 58% - мають найкращий сон в середу. Раніше за всіх просинається Південна Африка – в середньому це о 6:09. Американці прокидаються найсварливішими. Серед інших країн, які прокидаються у поганому гуморі, - Сінгапур, Іспанія, Швейцарія, Південна Африка та Бразилія.

По четвергах у середньому мешканці Східних країн сплять довше, ніж у будь-який інший день. Тож, як кажуть вчені, мешканці Кувейту, Саудівської Аравії та ОАЕ мають найкращий настрій у четвер.

Мешканці США, Коста-Ріки, Канади, Нової Зеландії та Швеції також просинаються щасливими в п'ятницю.

Утім, більшість людей світу – 71% - прокидаються в найкращому настрої в суботу. Майже 90% країн прокидаються в суботу пізніше, ніж в інший день тижня. А ось  у неділю більшість людей світу - 66% - проводять у ліжку найменше часу. Найменше спить Південна Корея. Її мешканці сплять 5 годин 53 хв.

Топ-10 країн, мешканці яких мають найсолодший сон, виглядають так:

1.    Словаччина
2.    Китай
3.    Угорщина
4.    Чехія
5.    Польща
6.    Швейцарія
7.    Тайвань
8.    Австрія
9.    Україна
10.  Німеччина

В цілому дослідники отримали інформацію від 941 тисячі чоловіків і жінок у віці від 18 до 55 років в 47 країнах, що використовують додаток Sleep Cycle. Закачана на смартфон або планшет програма оцінює якість сну власника гаджета, аналізуючи його фази, кількість пробуджень за ніч та інші показники.