Українців змусять показати усі доходи: не уникне ніхто, – експерт

Українців змусять показати усі доходи: не уникне ніхто, – експерт

Найближчим часом всі українці змушені будуть подавати нульову декларацію та добровільно зафіксувати в ній всі свої статки, офіційні та неофіційні доходи. Цього вже не вдасться уникнути, бо саме ця вимога є ключовою у переліку Євросоюзу.

На думку політичного експерта Яніни Соколовської, така система дозволить виявити всі приховані доходи.

«А електронне декларування доходів громадян, посадовців, я думаю, перейде до дійсно декларування всіх доходів громадян України, що все-таки американська традиція у нас приживеться не тільки у сфері демократії, але й у сфері сплати податків», – повідомила Соколовська.

Політолог додала, що систему електронного декларування за прикладом Грузії в Україні не запровадять, бо вона «замала», радше, найближчим часом в Україні буде свій аналог, який базуватиметься на основі Канади або Швейцарії.

На думку Соколовської, таке декларування витрат унеможливить колосальне підґрунтя для махінацій і фальсифікацій, бо вони показують, за які кошти живе людина, за які кошти живе сім’я.

«І коли ми бачимо, що сирота парламентська за рік отримує таку суму, що хочеться їй просто дати на проживання, а в цей час вона будує будинок більше, ніж Маріїнський палац, то мимоволі виникає питання: що ж теща така багата? І дійсно, вже XXI століття, все повинно бути комп’ютеризовано – витрати-доходи, все інше, люди повинні бачити це все відразу», – повідомила Соколовська.

Нагадаємо, раніше політолог зауважила, що президента Петра Порошенка навмисно не включають до політичних опитувальників через його низький рейтинг.

Джерело