"УКРАЇНЦІ ВСЕ БАЧАТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"УКРАЇНЦІ ВСЕ БАЧАТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У Зеленського знову заявили, що про підготовку до війни вони знали і готувалися. І звісно, звинуватили Захід, мовляв ЗЕкоманда готувалася до війни з Росією, а клятий Захід їм важкої зброї не давав. Захід, мовляв, винуватий.

Звісно заява виникла не просто так. У такий спосіб в ОПУ відреагували на слова президента США Байдена, що Зеленський не хотів чути про загрозу російського вторгнення. Звісно, якщо переглянути всі заяви оточення ЗЕ до самого вторгнення, віриться чомусь Байдену, а не ОПУ. Зрзуміло і те, чому Байден зробив свою заяву. Зеленському нагадали, аби не надто корчив з себе героя. Штатам вистачить матеріалів, аби з героя перетворити Зеленського на фігуранта справи про злочинне недбальство.

Бо я сам чув на телеканалах від депутатів "Слуги народу" заяви штибу "Захід намагається розвалити нашу економіку заявами про скору війну". Як вони там кажуть? Це для уникнення паніки було? Аби люди, які зранку 24 лютого прокинулися від розривів "Калібрів" панікували тоді (коли на позиції висувалися ЗСУ), а не тижнем раніше?

Але я не про це. Я знову про те саме. Влада знову заявляє, що про підготовку вторгнення вона знала і готувалася. Тобто влада має зробити наступний крок і заявити, що ворога в міській забудові зустрічали в результаті їхньої героїчнох підготовки до війни. Що Буча, Ірпень, Бородянка тощо сталися в результаті їхньої "геніальної" підготовки. Що до Херсону за добу Москва дійшла теж в результаті "підготовки".

Бо не треба мати українців за дурнів. Українці чудово бачать, що в міську забудову Сум ворог увірвався в перший день війни, а до міської забудови Авдіївки не увірвався досі. Бо біля Авдіївки система польових укріплень була, а між кордоном і Сумами - ні.

Українці бачать, як від кордону до Харкова окупанти дійшли за кілька годин, а назад їх вибивають вже більше трьох місяців. Загарбники знаходять місця де тримати оборону. А ЗСУ ворога щустрічати довелося на околицях міста-мільйонника. Повного мирних мешканців. Які не панікували - доти.

Українці все бачать. Недолуги виправдання влади вони бачать також.