Українці з Непалу нарешті дісталися України

О 3:53 літак Іл-76 Міноборони України приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" із евакуйованими українськими та іноземними громадянами.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

На борту літака перебувала українська експедиція на чолі з в.о. голови ДСНС Зоряном Шкіряком, 87 евакуйованих осіб, з них 76 громадян України та 11 громадян інших держав, співробітники ДСНС, група дипломатів МЗС України, журналісти.

"Ми вдома, живі-здорові! Щира вдячність усім хто вірив, чекав і не зважав на тони бруду, брехні, чорнухи і відвертої єресі, що розповсюджувалася останніми днями в ЗМІ та мережах і так швидко підхопилася путінською пропагандою. "Козла відпущення" з мене ніхто не зробить, не дочекаються! Бо є одна правда і вона очевидна. Ми відпрацювали на межі можливого. З боку ДСНС - без проколів. Це був неоціненний досвід на все життя", відзвітував міністр ДСНС Зорян Шкіряк на сторінці у Facebook.

Евакуювати українців із Непалу спочатку планували 3 травня. Проте Непал не зміг прийняти український літак через перевантаженість аеропорту столиці країни - Катманду. Український військовий літак Іл-76, яким планували здійснити евакуацію, приземлився натомість в аеропорту Делі, де зламався.

Міноборони вислало запчастини для літака, проте згодом виявилося, що було вислані не потрібні запчастини.

5 травня Іл-76 зміг дістатися до аеропорту Катманду. Звідти він забрав 75 громадян України та 11 громадян з Грузії, Франції, Польщі та Росії. Проте в ніч на 6 травня, приземлившись на дозаправку в аеропорту Делі, у літака пробилося колесо.

Додамо, що завдяки журналістам стало відомо, що Зорян Шкіряк, що полетів в Непал евакуювати українців, взяв із собою подругу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який за посадою координує роботу ДСНС, пообіцяв, що Шкіряк відповість за свою помилку.

Джерело: http://ipress.ua