Українські мультфільми - Аліса в країні чудес. серія 4

Українські мультфільми - Аліса в країні чудес. серія 4

Аліса в Задзеркаллі - мультфільм Єфрема Пружанського за мотивами повісті «Аліса в Задзеркаллі» ( «Крізь дзеркало, і Що там побачила Аліса») Льюїса Керролла. 

Створено на Київській кіностудії науково-популярних фільмів в 1982 році. За мотивами дитячої книги англійського математика й письменника Льюїса Керролла ... 

Дівчинка Аліса пройшла крізь дзеркало і опинилася в Задзеркаллі, де світ являє собою велику шахову дошку. З задзеркальної кімнати Аліса потрапляє в сад живих квітів, де зустрічає Чорну Королеву і стає Білій Пішаком. 

Потім вона на поїзді проїжджає третю клітку і виявляється в лісі, в якому зникли всі імена. Там у близнюків Верть і Круть вона дізнається, що все, що відбувається є сон Чорного Короля. Зустріч з Білої Королевою закінчується в магазині, де вона купує яйце, яке перетворилося в Шалтая-Болтая. 

Потім вона виявляється в новому лісі, де стає свідком поєдинку Льва і Єдинорога. Її ледь не полонить Чорний Лицар, але рятує Білий Лицар. Далі вона ступає на восьму клітку і стає королевою. В кінці її подорож виявляється сном.