"УКРАЇНСЬКІ ОЛІГАРХИ СТАЛІ БІДНІШЕ МАЙЖЕ В 8 РАЗІВ" - Николай Ильинов

"УКРАЇНСЬКІ ОЛІГАРХИ СТАЛІ БІДНІШЕ МАЙЖЕ В 8 РАЗІВ" - Николай Ильинов

Зараз багато хто підводить підсумки двох років преЗедентства Зеленського. Зробив і я свій невеличкий рейтинг перемог найвеличної людини сучасності.
На третьому місці в моєму рейтингу опинилася така велика подія, як поява, для простого народу, масла ROSHEN. Нагадаю, що за часів Порошенка простий нарід не мав можливості їсти це масло, але, за підтримки та реклами особисто Зеленського, така можливість з’явилася, за що велике ДЯКУЮ та третє місце в моєму рейтингу.
На друге місце я поставив одну з найвеличніших подій останніх місяців – це обрання Байдена президентом Сполучених Штатів. При Порошенку точно такого не було.
Ну, і перше місце в моєму рейтингу зайняла боротьба з олігархами, бо за останні два роки, українські олігархи збідніли майже в 8 разів. Принаймні перша п’ятірка точно. Не вірите? Зараз я Вам доведу це.
За рейтингом Forbes 2013 року фінансовий стан найбагатших українців був наступний:
1. Ринат Ахметов 2,8 млрд $
2. Віктор Пінчук 1.4 млрд $
3. Петро Порошенко 1.4 млрд $
4. Геннадий Боголюбов 1.2 млрд $
5. Ігор Коломойський 1 млрд $
Разом 7,8 млрд $
За результатами 2018 року фінансовий стан найбагатших українців згідно рейтингу Forbes склав
1. Ринат Ахметов 6 млрд $
2. Константин Жеваго 1.5 млрд $
3. Юрий Косюк 1.4 млрд $
4. Віктор Пінчук 1.4 млрд $
5. Що стосується Петра Порошенка, то українці прекрасно пам’ятають (принаймні 73% точно), що він за часи свого президентства збагатився в 82 рази, таким чином, його статки зросли до 114,8 млрд доларів, що зробило його найбагатшою людиною Сонячної Системи, а разом статки 5 найбагатших українців склали 125,1 млрд $.

І ось, згідно останнього рейтингу, за 2020 рік, статки найбагатшої п’ятірки склали:
1. Ринат Ахметов 7.6 млрд $
2. Віктор Пінчук 2.5 млрд $
3. Константин Жеваго 2.4 млрд $
4. Ігор Коломойський 1,8 млрд. $
5. Генадій Боголюбов 1,7 млрд. $
Разом ця п’ятірка складає 16 млрд $.
Беремо калькулятор, рахуємо 125,1/16=7,8. Тобто майже в 8 разів стали бідніше українські олігархи, ніж були за часів Порошенка, а сам Петро Порошенко навіть не попав в першу п’ятірку, що доказує те, що Зеленський подолав олігархат в Україні та зайняв з цією подією, в моєму рейтингу 1 місце!