Українські спецслужби не мали записів опублікованих телефонних розмов Медведчука станом на 2020 рік

Українські спецслужби не мали записів опублікованих телефонних розмов Медведчука станом на 2020 рік

Відразу три незалежних джерела, пов'язані з СБУ та Генпрокуратурою, стверджують, що ані Служба безпеки, ані офіс Генпрокурора не мали в розпорядженні записів, які опублікував і аналізує в новому випуску Денис Бігус. Щонайменше, їх не було станом на кінець 2020 року.

Цю тезу частково підтверджує той факт, що з’явились вони лише зараз, через два роки президента Зеленського.

Сам журналіст теж не пояснює походження понад 10 годин перемовин кума Путіна з проросійськими терористами.  

Виходить, що плівки Медведчука злили російські спецслужби. Зробити це могли через російського крота в Офісі Президента України, який минулого літа злив таємну інформацію про операцію із затримання вагнерівців.

Вуха Банкової видає те, що опублікували програму за три дні до річної пресконференції Зеленського. Хоча ще на початку випуску Бігус зізнається, що планував прем'єру на червень.

Схоже, і ОП, і українських журналістів втягнули в спецоперацію однієї із кремлівських веж по усуненню конкурента. Справа в тому, що Медведчук конкурує із Дмітрієм Козаком за контроль над ринком паливно-мастильних матеріалів окупованого Донбасу. Це той самий Дмітрій Козак, який є близьким радником Путіна і візаві Андрія Єрмака на переговорах з мирного врегулювання.

А так як свого агента Кремлю вдалось ввести в найближче оточення Зеленського, ціна Медведчука з його 5% рейтингом для Москви різко обвалилась.

Зеленi чоловічки