Українська авіація почала застосовувати в Курській області американські бомби – Forbes

Українська авіація почала застосовувати в Курській області американські бомби – Forbes

Йдеться про авіабомби із супутниковим наведенням Joint Direct Attack Munition (JDAM)

Збройні Сили України почали застосовувати авіацію під час наступу в Курській області. Для атак використовуються радянські винищувачі.

Про це пише Forbes.

Видання заявляє, що має докази того, що український літак Су-27 завдав удару по російському командному пункту в Тьоткіно, за кілька кілометрів на північ від лінії фронту в Курській області.

Ці винищувачі вражають російські позиції американськими авіабомбами із супутниковим наведенням Joint Direct Attack Munition (JDAM).

При цьому видання зазначає, що ЗСУ утримуються від застосування нещодавно поставлених літаків F-16. Їх збираються задіяти для зміцнення протиповітряної оборони (ППО), а не для більш ризикованих наземних атак поблизу лінії фронту, принаймні на початковому етапі, пояснив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Також українські військові розгорнули в районі Курської області «значну кількість» батарей протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ), які можуть блокувати радіосигнали та впливати на бомби із супутниковим наведенням, пише видання.