«Українська крилата ракета Р-360 “Нептун”» - Олександр Турчинов

«Українська крилата ракета Р-360 “Нептун”» - Олександр Турчинов

Українська крилата ракета Р-360 “Нептун” знищила прямим попаданням флагман чорноморського російського флоту – крейсер “Москва”.

Це не перше ефективне застосування “Нептуна”. Два тижні тому наша крилата ракета нанесла удар по ще одному ключовому кораблю – “Адміралу Ессену”. Протиракетні засоби “Ессена” запеленгували загрозу тільки при підльоті, відкривши загороджувальний вогонь, але навіть з пошкодженнями, наша ракета нанесла кораблю значних втрат, вивівши його з бойової операції. Для прориву протиракетного захисту по “Москві” був зроблений пуск одразу двух ракет – результат відомий всьому світу.

Проект розробки та виготовлення “Нептуна” був реалізований КБ “Луч” в нереально короткий термін за мінімального фінансування в умовах військового протистояння з росією. Вже у 2018 році були проведені вдалі випробування та знищені морські цілі. Планувалося виготовлення не тільки наземного мобільного комплексу, але і комплексів крилатих ракет морського та повітряного базування. На жаль, останні проекти були призупинені після 2019 року. Сподіваюся, вони всі будуть відновлені і наші крилаті ракети знайдуть свої цілі і в московському кремлі.

Так звані “експерти”, які не вірять у силу української зброї, почали розповідати про удар по крейсеру американською протикорабельною ракетою “Гарпун”. Це не відповідає дійсності. Такі “експертні” побрехеньки тиражуються тими, хто намагається знову згорнути фінансування вітчизняних ракетних програм.

Хочу підтримати і подякувати нашим військовими, які мужньо і професійно знищують ворога, а також нашим вченим і виробничникам з КБ “Луч” і інших підприємств ОПК на чолі з Героєм України Олегом Коростельовим за їх унікальний внесок в оборону нашої держави!