"УКРАЇНСЬКА РОСІЙСЬКА МОВА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"УКРАЇНСЬКА РОСІЙСЬКА МОВА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Після чергового "менделя" від прес-секретаря президента Зеленського, про те що українці мусять відстоювати "українську російську мову" я більше ніколи не повірю, що нардеп Бужанський і 30 служок, які хочуть обмежити дію закону про мову, діють не зі згоди Офісу президента. Це не їхня ініціатива - це державна політика. Мета якої - маргіналізація української мови.
В українській мові не даремно російська мова називається саме російською, бо "руська" - це стороукраїнська, мова гетьманів Сагайдачного і Мазепи. Соррі, російська тоді в Україні називалася дещо інакше - образливо для представників "русскава міра" зараз. Але розмова не про це.
Українці, виходить, мусять відстоювати "українську російську мову". А українську українську мову відстоювати у ОПУ бажання нема? Вони не помітили що у 2020 р. у 2,5 рази впало українське книговидавництво? Вони не в курсі, що в Україні згортають діяльність видавництва і книжкові магазини, які убив локдаун? Їм не розпровіли, що українське кіновиробництво, яке за президента Порошенка переживало ренесанс, нині знову повернулося в практично маргінальну нішу?
Чи Зеленського все влаштовує - він серіал "Папік" на російський канал СТС продав, і тепер всім задоволений?
Я їй Богу тями не йму, як ОПУ хоче захищати "українську російську мову", за наяваності Росії, з потужним російським телебаченням і не менш потужним (і підтримуваним Кремлем) російським книговидавництвом?
Я розумію інше. ЗЕкоманда дала мені ще один привід НІКОЛИ їх не підтримувати. Вона дала мені залізобетонну підставу реготати щоразу як мені розповідатимуть, мовляв прибічники ЗЕ - патріоти.