"Ukrainegate - 28.10.2019" - Влад Пономар

"Ukrainegate - 28.10.2019" - Влад Пономар

Наближені Джуліані готували його візит до Києва для зустрічі з Зеленським, щоб підштовхнути того до розслідування щодо Байдена.

Особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані планував візит в Україну в травні в 2019р для зустрічі з Зеленським. Про це повідомляє BuzzFeed.
За даними видання, Джуліані є почесним мером Анатівки - соціально-адаптаційного проекту у Київській обл. За допомогою даного проекту при посередництві Лева Парнаса та Ігоря Фрумана адвокат Трампа намагався влаштувати зустріч із Зеленським. Джуліані повинен був підштовхнути Зеленського до розслідування щодо Байдена.
Раніше Джуліані заявляв, що його візит в Україну планувався для участі у зустрічі в неназваній єврейській громаді. Через деякий час у в Fb головний рабин Києва і України від Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Моше Реувен Асман повідомив, що Джуліані запросили виступити від спільноти "Анатівка" та благодійної організації Фрумана з Нью-Йорка.
Джуліані і Парнас відправилися в Париж, де вони зустрілися з головою САП Назаром Холодницьким. Холодницький був одним із джерел кампанії Джуліані по Україні.
Наголошується, що серед спонсорів Анатівки - Ігор Фруман, проросійський політик, чинний народний депутат Вадим Рабинович і казахський олігарх Олександр Машкевич, чия компанія Eurasian National Resources Corporation є фігурантом справи про корупцію у Великобританії.
Фруман в кінці 2017р заснував нью-йоркську благодійну організацію "Американські друзі Анатівки".
Протягом двох років Парнас і Фруман робили пожертвування і запитували фінансову підтримку єврейських благодійних організацій в рамках міжнародних зусиль по налагодженню зв'язків з впливовими політиками. Зокрема, на додаток до внеску у проект "Анатівка" Фруман і Парнас зробили пожертвування в розмірі $25 тис. фонду "Молодий Ізраїль", некомерційної організації в Нью-Йорку, керованої Джозефом Фрагером. Пожертвування було наприкінці серпня 2018р від імені компанії Global Energy Partners LLC, яка має аналогічну назву з Global Energy Producers - компанією Delaware LLC, створеної для укладення угоди з продажу американського скрапленого природного газу в Україну.
Пожертвування в розмірі $325 тис. до 2018р від імені Global Energy Producers на адресу America First Action - кампанії на підтримку Трампа на виборах 2016р - стало одним з декількох внесків, які згадуються у справі про імпічмент Трампа.
Фрумана і Парнаса заарештували в США 9 жовтня. Федеральні прокурори звинуватили їх в тому, що вони використовували підставну компанію для пожертви $325 тис. на користь комітету президента США Дональда Трампа, і збору грошей для колишнього конгресмена з Техасу Піта Сешнса в рамках спроби змусити Трампа усунути посла США в Україні Марі Йованович. Крім цього прокурори вивчають взаємодію Джуліані з Парнасом і Фруманом.

Влад Пономар