UPD: Викрадення Чауса спланували в стінах Офісу Президента

UPD: Викрадення Чауса спланували в стінах Офісу Президента

Наші інформатори з Банкової розказали, що минулого тижня Єрмак провів таємну нараду зі Смірновим та головою Служби зовнішньої розвідки Валерієм Кондратюком. Саме на цій нараді схвалили план викрадення судді Чауса із Молдови. Зеленського, за словами нашого інсайдера, на нараді не було, але він знав про всі ухвалені рішення.

Наче, в операцію із викраденням начебто не залучали агентів спецслужб. Швидше за все, використали криміналітет. Але це не надто пом'якшить дипломатичний скандал, який лише набирає обертів.

Також нам вдалось дізнатись головну мету цієї операції. Все – через страх Єрмака і Зеленського напередодні виходу розслідування Bellingcat про зрив вагнерівської спецоперації.

Виявляється, Єрмак наказав вибити із Чауса «зізнання», ніби в Молдову у 2016 році його вивезли за сприянням Василя Бурби.

Нагадаємо, Бурба – один з найдосвідченіших вітчизняних розвідників та ключовий свідок державної зради в офісі Зеленського. Коли він не пішов на угоду з Банковою: мовчання в обмін на теплу посаду посла в Австралії, Єрмак почав шукати будь-який компромат на Бурбу.

 Ну а Смірнов, долучився до відверто злочинної операції, бо сподівається на посаду Генпрокурора після звільнення Венедіктової.

Тож Банкова, за відома Зеленського, ризикнула міжнародною репутацією України та дружніми відносинами з Молдовою, виключно щоб хоч якось прикрити власні шкури від правди про #вагнергейт

Зеленi чоловічки