Уперше після Гітлера...

Уперше після Гітлера...

Американський Сенат одноголосно ухвалив резолюцію про визнання путіна воєнним злочинцем. Республіканці й демократи були єдині в цьому рішенні. Ще раз - путін офіційно прирівняний до гітлера парламентом наймогутнішої держави світу, яка вміє й може добитися врахування своїх позицій.

За цим стоїть абсолютна ізоляція та пошук способів стимулювати фізичну ліквідацію злочинця. Більш, ніж чіткий сигнал, що будь-яка співпраця з такою особою та пов'язаними з ним суб'єктами тягне за собою жорстке реагування. Навіть ті економічні контакти, які зберігаються з рф стають для учасників небезпечними. Можна припустити, що й ЄС поспішить швидше попрощатися з рашистськими енергоносіямию, а скорше всього, пуйло їм у цьому допоможе контрсанкціями. Переговори з злочинцем стають актом сумнівної дії. Це сигнал до всіх самозванних посередників, а також і для Зеленського. Бо з гітлером після розв'язання другої світової вже переговорів не вів ніхто, крім Сталіна. Якщо істоту визнано міжнародним воєнним злочинцем, з нею не домовляються, її знищують. За цим стоїть очікування кардинально іншого рівня воєнної допомоги. До 13,6млрд. доларів загальної допомоги вчора Байден добавив ще мільярд чисто військової. Якби ж вони ще так фатально не боялися московських ракет... А ще таке оголошення означає, що для США важливо, щоб Україна повністю й безумовно перемогла рашу. Тепер це справа принципу, а зворотнього шляху нема.

І також Сенат у доволі ультимативній формі вимагає від Міжнародного суду ООН почати ґрунтовне розслідування за фактом воєнних злочинів та злочинів проти людяності з боку московії. Це вказує на розкручування процесу не тільки проти персонально путіна та його верхівки (цим займається Міжнародний кримінальний суд), а проти взагалі рашизму, як явища, а ще свідчить, що американські еліти нарешті дозріли до розуміння, що саме існування цієї імперії несе загрозу світу.

Дуже хочеться вірити, що точка неповернення вже пройдена. І голосування в Сенаті ряду близьких до президента сенаторів свідчить, що рішення узгоджене з Байденом.

 Ще раз: це вперше після гітлера пішла така заруба.