"Уявіть собі 2070 рік" - Павло Бондаренко

"Уявіть собі 2070 рік" - Павло Бондаренко

Я хоч і поганенький, але історик. І завжди мислю категоріями майбутнього. Уявіть собі 2070 рік. Студенти вивчають повне зібрання промов "найвеличнішого лідера сучасності".
Університет "Житомирська політехніка".

(цитата дослівно)
"Дякую.
То всім бажаю успіху. Це найголовніше. Мені здається, я дуже коротко. Ви знаєте, я вперше у своєму житті був тут, в "Житомирські політехніці". Ви знаєте, дуже чудовий... чудовий університет. Що я побачив... побачив, ну, так... так, ми звикли, ми всі навчалися в університетах, а по-перше я побачив державний університет.

І коли ми бачимо саме словосполучення "державний університет" і заходимо потім, що ми бачимо, бачимо... сьогодні я побачив таке відчуття - сучасний, приватний, щось не наше і тому я вражений, і дуже задоволений, просто як громадянин України, що є такий університет.

Але найголовніше, що я побачив там, окрім цих умов, про які можна дуже багато говорити, пишатися детально і довго, не буду витрачати час, я побачив найголовніше - я побачив однакова... а-а-а... розумних студентів та викладачів. Однаково енергійних, однаково молодих, однаково інтелектуальних і однаково задоволених і в цілому це що - це однаково щасливих.

А... Вікторе, я всім бажаю, але хочу вам особисто сказати після цього, що я бачив і те що... те що не вигадаєш і не зможеш, ну, знаєте, так підготувати, так до... е-е-е. спеціально до приїзда президента, тобто воно є. Я хочу вам сказати, що ви... мені здається, що ви зробили щасливими студентів житомирської політехніки. Я вам бажаю, щоб ви зробили те саме для всіх мешканців Житомира.

І тоді, апілюючи до вашої промови, і тоді вам не буде соромно" (кінець цитати).

Я не коментую. Розумний зрозуміє. Це тотальний триндець. Можете сперечатися чи він під "кокосом", чи він по життю такий... світоч мислІ. Но це ж нормальній людині слухати не можна! Будь-яка. БУДЬ-ЯКА промова президента - в університеті чи громадському сортирі - це посил суспільству, програмові тези внутрішньої і зовнішньої політики.

Нагадаю, що початок "Холодної війни" числять із промови пенсіонера Черчилля у Фултонському коледжі. А тут...
Набір слів. І словарний запас як у Елеонори Щукіної.

Утім, фанати ЗЕ книжок не читають і хто така пані Щукіна уяви ЗЕленої не мають.

Павло Бондаренко