В Алматі під час вильоту з аеропорту розбився літак з 95 пасажирами

В Алматі під час вильоту з аеропорту розбився літак з 95 пасажирами

Вранці 27 грудня під час вильоту аеропорту Алматі в Казахстані розбився пасажирський літак авіакомпанії Bek Air, на борту якого перебувало 100 людей.

Літак Fokker-100, на борту якого перебували 95 пасажирів і п'ятеро членів екіпажу, мав виконати рейс з Алмати в Нур-Султан (раніше називався Астана).

Однак відразу після зльоту лайнер втратив висоту, пробив бетонну огорожу і врізався у двоповерхову будівлю, повідомили в аеропорту. Аварія сталася у районі житлового сектора, додали у комітеті з надзвичайних ситуацій МВС Казахстану. Вибуху і загоряння унаслідок аварії не було.

Наразі відомо про 14 загиблих. Ще 35 людей постраждали, з них 22 перебувають у важкому стані. Серед госпіталізованих восьмеро дітей. Рятувальники продовжують евакуювати людей з місця аварії.

Причини авіакатастрофи поки невідомі. Діяльність авіакомпанії Bek Air та всі польоти лайнерів Fokker-100 в країні тимчасово припинили.

Авіакомпанія Bek Air, як вказано на її сайті, заснована в 1999 році і є першим лоукостером в Казахстані, який виконує регулярні внутрішні рейси, а також польоти в сусідні країни, Туреччину, ОАЕ, Монголію і Китай. У парку компанії є щонайменше сім літаків типу Fokker-100.

Літаки Fokker випускала однойменна нідерландська компанія. Однак у 1997 році, коли компанії збанкрутіла, виробництво Fokker-100 припинили.