В Атланті масові протести та звільнення у поліції

В Атланті масові протести та звільнення у поліції

Американські політики виступили з першими коментарями у звязку із загибеллю Рейшарда Брукса, смертельно пораненого під час затримання поліцейськими в Атланті.

Сенатор від Нью-Джерсі Корі Букер засудив дії поліцейських.

Сенатор з Нью-Джерзі, який цього року змагався за номінацію на кандидата в президенти від демократичної партії, засудив дії поліцейських. «Якщо хтось із моїх офіцерів стріляє людині в спину, коли той тікає з нелетальною зброєю, то це невиправдане застосування сили. Це неприйнятно, відповідно до суспільних стандартів. Це дуже сумно і трагічно», - заявив Букер, виступаючи в програмі« Обличчям до країни» на каналі CBS.

У той же час міністр житлового господарства та міського розвитку Бен Карсон заявив, що «ми не знаємо, що було на думці у цього поліцейського».

«Ситуація неоднозначна» - заявив Карсон телеканалу Fox News.

Поліцейський, хто стріляв в Брукса поліцейський був звільнений. Присутній при цьому другий поліцейський відправлений в адміністративну відпустку. Шеф поліції Атланти в суботу оголосила про свою відставку.

Адвокат родини Бруксів вимагає, щоб проти офіцерів, причетних до цієї справи, були висунуті звинувачення у вбивстві.

Поліція прибула до закусочної за викликом, оскільки Брукс у стані алкогольного сп'яніння заснув за кермом автомобіля, перегородивши дорогу до закусочної. Вже на місці події поліцейські перевірили Брукса на наявність алкоголю в організмі, а вже потім намагалися затримати його.

Як показують записи камер відеоспостереження, Брукс опирався затриманню й відібрав у одного з правоохоронців електрошокер, а потім намагався втекти, кажуть місцеві слідчі. Поліцейські намагалися переслідувати Брукса, і під час втечі той навів на одного з правоохоронців електрошокер. У відповідь поліцейський вистрілив у Брукса.

Пораненого афроамериканця доставили в одну з місцевих лікарень, де той згодом помер.

Фото з місця інциденту під час перепалки поліцейських та Рейшарда Брукса

Смерть Брукса викликала в місті заворушення. Увечері 13 червня учасники акції протесту перекрили одну з автомагістралей та спалили закусочну, поблизу якої стався трагічний інцидент.