"Віддайте Суркісам $ 250 млн: Прокуратура викликає правління ПриватБанку на допит" - Влад Пономар

"Віддайте Суркісам $ 250 млн: Прокуратура викликає правління ПриватБанку на допит" - Влад Пономар

Членів правління ПриватБанку допитають про невиконання рішення суду про виплату компаніям Суркісів $250 млн депозитів.

10 червня члени правління ПриватБанку отримали повістки на допит до Прокуратури Києва за фактом невиконання рішення суду про виплату офшорним компаніям Суркісів, більше $250 млн депозитів, конвертованих в капітал банку під час його націоналізації. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Повістки на допит були відправлені всім членам правління банку прокурором відділу процесуального керівництва прокуратури Києва А. Столярчуком.

«При цьому, документи були оформлені з численним процесуальними порушеннями і датовані „заднім числом“ 27 травня з вимогою з’явитися в прокуратуру 5 червня», — повідомили у банку.
«Виклик на допити керівництва ПриватБанку за фактами невиконання сумнівних виконавчих проваджень ПриватБанк розцінює як чергову спробу тиску на банк з боку осіб, пов’язаних з його колишніми власниками», — сказано у заяві.
За підсумками рішення Київського апеляційного суду від 15 квітня 2020р у справі № 757/7499/17-ц про фактично стягнення з ПриватБанку понад $250 млн користь офшорних компаній, пов’язаних із сім'єю Суркісів, державний виконавець відкрила проти банку 6 нових проваджень.

«При цьому, подані в рамках виконавчого провадження скарги ПриватБанку на незаконність таких дій фактично були проігноровані Печерським районним судом, а відповідне звернення до Міністерства юстиції залишилося без відповіді. Також ПриватБанк звернувся із заявою до державної виконавчої служби про повернення виконавчих документів за заявами шести компаній, пов’язаних з братами Суркісами, через наявні обставини підробки документів, за якими були відкриті такі виробництва», — заявили у ПриватБанку.

Влад Пономар