"ВІДГОРОДИТИСЯ ВІЙСЬКОВИМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВІДГОРОДИТИСЯ ВІЙСЬКОВИМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

ЗЕботва весь день горлала, мовляв - бачте? Генерал Залужний і начальник генштабу проти повернення доплати у 30 тисяч військовим що перебувають у тилу! Мовляв то політики грають на популізмі, а от військові...

Що це повна дурня, було зрозуміло зразу. Бо ну от не можуть військові заявити ніби військовим не потрібні доплати. Офіцери генштабу і ставки головнокомандувача регулярно спілкуються з військовими в навчальних частинах і частинах забезпечення. Вони чудово знають що з підрозділів логістики уже водії і логісти переводяться в бойові бригади - і логістика починає хитатися. Вони знають, що про переведення в бойові бригади подають рапорти інструктори і викладачі з учбових частин. Тощо.

Вже повірте, справді вправний військовий фахівець фронту не боїться і в бойовій частині служити йому набагато зручніше. За набагато кращі гроші.

Саме про це говорили з Залужним у Верховній раді депутати "Європейської Солідарності". І Залужний озвучив своє бачення. По-перше, він вважає що 100 тисяч на передовій - це мало. Треба більше. По-друге головком підтримав пропозицію, аби солдатам давали не 10 дію відпустки, а 30. Тощо.

Іншими словами. Зелені затіяли відміну 30 тисяч, бо (як плаче мінфін) у держави немає грошей. Як таке стлося за умови що 30 тисяч доплат були включені в бюджет 2023 р. - очевидно. Яйця за 17 грн і автівки представницького класу для нардепів-служок купуються за гроші. Мономарафон задаром теж не працює - він коштів потребує. Проте. Намагаючись прикритися військовими, зелені ризикують отримати ситуацію набагато гіршу, коли військові зажадають не повернення 30 тисяч, а виділення додаткових коштів.

Думаю саме через це ЗЕботва вчора різко змінила платівку і почала співати: "Єрмак не дасть скривдити військових". Класика жанру, не можеш подолати - очолюй. Продовжуємо спостерігати.