"Відкати через «смотрящого»" - Карл Волох

"Відкати через «смотрящого»" - Карл Волох

Я мав би сьогодні тішитися тим, що НАБУ, нарешті, починає показувати якісь результати роботи, в тому числі, у чиновників діючої влади. І обшуки в Резніченка, тим паче, в рамках розслідування зловживань у «великому будівництві», де нахабність корупційних схем просто-таки ріже око, мали б вселяти оптимізм. Якби не декілька питань.

1. Як вважаєте, чому це Резніченко, котрий за минулої влади вважався одним із найпорядніших чиновників, тут очевидно спалився - та ще й так примітивно?

2. Чому, на ваш погляд, чиновник (причому не зі своїх, не з кварталівських) після такого гучного зашквару, ще й на чутливій «президентській» темі, ні в яку опалу не потрапив, а залишився в свиті Зеленського?

3. Чому, попри все обурення суспільства й відверту недоречність під час війни нецільових розбазарювань бюджету (половину надходжень до якого складає західна допомога) зелені продовжують фінансувати те ж дорожне будівництво?

Відповідь на все це, на мій погляд одна: ця влада краде, краде багато й нахабно. І той же Резніченко, як і всі решта чиновників, отримує кошти (чи дозвіл їх використати) тільки за умови негайної виплати відкату через «смотрящого» з ОПи. Керівники адміністрацій і навіть деякі мери перетворилися на Фунтів. А до реальних кукловодів навіть НАБУ не наближається.

П.С. Про конкретну ситуацію в Дніпрі я інсайду не маю - просто розмірковую. Але в цілому про такий стан справ маю інформації чимало