Відміна податку на старі авто - фейк

Відміна податку на старі авто - фейк

Деякі ЗМІ поширили інформацію, що у ВР проголосували сьогодні, чи то повинні були проголосувати, законопроект №3251 про скасування податків на старі авто не старше 5 років (Євро 5).

Інформація не відповідає дійсності, розповів Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів.

"Насправді не голосували і не повинні були голосувати. Його навіть на комітетах ще не розглядали. Його включили, і за це як раз і голосували, у порядок денний, список законопроектів можливо підлягають розгляду на поточній сесії. Адже справа в тому, що законопроекти подані до затвердження порядку денного сесії, а їх вже більше трьох тисяч, автоматично потрапляють в план роботи, а законопроекти, подані після початку сесії, переносять на наступну сесію. В даному випадку №3251 був поданий в жовтні, а сесія почалася у вересні і він у порядок денный не потрапив. Але нардепи проголосували, все ж його включити в список з декількох тисяч проектів, що підлягають розгляду.

І тепер він як і всі законопроекти, тільки має шанс потрапити на розгляд. Але спочатку добро повинні дати комітети. І законопроект повинен відстояти чергу на розгляд. Наприклад, законопроект про скасування мит на електрокари був внесений ще 4 лютого минуло майже 10 місяців поки черга дійшла. А 3251 ж був поданий тільки 7 жовтня, а коли парламент його розгляне нікому не відомо", - пише Назаренко у Фейсбуці