Відновіть суворий карантин: медики США звернулись до Білого дому та Конгресу з відкритим листом

Відновіть суворий карантин: медики США звернулись до Білого дому та Конгресу з відкритим листом

Понад 150 лікарів, медичних експертів, науковців та медпрацівників США підписали відкритого листа до Білого дому та Конгресу із закликом поновити суворий карантин та знову обмежити роботу бізнесу.

“Найкращим для нашої країни буде не якомога швидше відкритися, а зберегти якомога більше життів. Просто зараз ми на стежці до втрати понад 200 тисяч американських життів до 1 листопада.

Просто зараз ми на стежці до втрати понад 200 тисяч американських життів до 1 листопада.

Відкритий лист американських медиків

Попри це, в багатьох штатах люди можуть пити в барах, стригтись у перукарнях, їсти всередині ресторанів, робити тату, отримувати масаж та займатись іншими нормальними, приємними, але не критично важливими справами”, - йдеться у зверненні.

Лист підписали після того, як кількість випадків заражень коронавірусом у США перевалила за 4 мільйони. Наразі найгарячішими точками є штати Каліфорнія та Флорида, де за весь час зареєстрували більше випадків заражень коронавірусом, аніж у штаті Нью-Йорк, який вважали епіцентром пандемії.

Так, станом на суботу з початку пандемії у Каліфорнії виявили понад 435 тисяч випадків зараження вірусом, в штаті Флорида - понад 414 тисяч випадків зараження (100 тисяч з яких - в одному окрузі довкола Маямі).

Водночас в Нью-Йорку загальна кількість зареєстрованих заражень - понад 411 тисяч. Вже декілька місяців спалах, пік якого був посеред весни, там суттєво іде на спад.

Разом з цим смертність у Нью-Йорку за весь час є значно вищою, ніж у Каліфорнії чи Флориді. Там від COVID-19 померло понад 32 тисячі людей. У Каліфорнії ж наразі вірус забрав життя у понад 8300 осіб, у Флориді - майже у 5800. Щоденна смертність від COVID-19 у США декілька днів поспіль перевищує 1000 людей.

Ситуація з COVID-19 наразі також погіршується в Техасі, Аризоні, Алабамі та Міссісіпі.