"Відповідальність за корупцію й зловживання владної команди" - Карл Волох

"Відповідальність за корупцію й зловживання владної команди" - Карл Волох

Оці судомні рухи зеленої влади щодо «очищення рядів» викликати можуть хіба що співчутливу посмішку - ситуації вони не врятують. По-перше, все надто вибірково. Коли суспільство роками верещить щодо Єрмака-Татарова- Гетьманцева, котрі перетворилися на символи колаборації з ворогом, зловживань владою й ігнорування Зеленським громадської думки, ніякі звільнення воєнкомів чи другорядних депутатів ситуацію не поміняють.

По-друге, в момент, коли тефлон на рейтингу пошкодився, запізніла реакція на обурення суспільства нікого й нічого не врятує. Ігнорує президент скандальну поведінку своїх депутатів і посадовців - значить, «негідник, бо вважає себе вищим за народ». Реагує на критику - «негідник, який сам визнає, що очолює команду злодіїв».

Ми з вами в приступі зверхності до виборців Зеленського проігнорували один залізобетонний соціологічний факт: переважна більшість народу сьогодні покладає відповідальність за корупцію й зловживання владної команди саме на президента. І суперечність із його високим рейтингом і рівнем довіри тут абсолютно умовна, бо підтримка його, вочевидь, повʼязана з посадою Верховного головнокомандувача під час кровопролитної війни й символізує єднання перед лицем ворога. А от оцінка його успіхів як керівника держави, вочевидь, абсолютно протилежна - що б не писали проплачені боти й позитивні блогери.

Думаю, партії СН гаплик настав уже. Високому рейтингу президента теж жити залишилося небагато. Принаймні, після закінчення воєнних дій