"Відповідей на питання досі нема. Їх не буде ще довго..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Відповідей на питання досі нема. Їх не буде ще довго..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я не хотів писати про Іловайськ, бо про що писати, після Маріуполя, Бахмуту і Авдіївки? Але наткнувся на свій старий допис... І нема чого додати.

Це було написано 29 серпня 2020 року. Відповідей немає досі.

""Ми не повинні забувати всіх тих через кого загинули наші хлопці в Іловайському котлі і правоохоронні органи, якою б гіркою правда не була, але вони повинні показати результат" - заявив сьогодні президента Зеленський.

Скажіть йому хтось що правоохоронні органи результат уже показали. Офіс генпрокурора заявив, що в Іловайському бойовищі винні росіяни. Не Порошенко, не Муженко, не Назаров - винні росіяни. Оті самі, з якими Зеленський нині замирюється.

А от питання на які за 1,5 роки так і не відповіла зелені правоохоронці:

- хто конкретно віддав добробатам наказ на штурм Іловайська?

- де накази Штабу АТО або Генштабу який ніби наказували атакувати Іловайськ?

- як дотичні до операції тодішній заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан і журналіст Юрій Бутусов?

- чому за вихід зі штурму Іловайська батальйонів «Азов» і «Шахтарськ» (Відмова виконувати наказ! Непокора!) їхніх командирів не те що не покарали – геть і не пожурили?

- чому в Іловайську опинився практично концентрат журналістів фотокорів відомих видань? Хто їх туди запросив? Чому така їхня кількість виявилася не під Луганськом, не у ДАП, не біля Волновахи, а саме там?

- чому командувач Сектору Б генерал Хомчак протягом всієї битви перебував не у своєму штабі в Курахово, не на КП в Брезовому, не біля Ясинуватої яку тоді звільняли, не біля ДАП - а біля Іловайську?

- що робив біля Іловайську перший заступник міністар Авакова генерал Яровий? Яка доля участі в Іловайській битві керівників МВС Чалована і Гриняка?

- чому генерал Хомчак не почав вивід з Іловайську сил, коли вже був очевидний розвал сектору Д? Чому 24, 25 та 26 серпня, коли вся країна волала про оточення під Іловайськом, війська з Іловайську не виводили - їх туди заводили?

- чому і Семенченко, і Філатов криком кричали "не панікувати!" коли котел уже замкнувся, проте заволали "влада гнобить патріотів", коли Хомчак почав переговори з росіянами?

- чому генерал Хомчак зразу не пішов на прорив (як це зробили десантники з 80-ки під Лутугіно), а заходився вести переговори з росіянами? Чому генерал Хомчак не виконав наказ НГШ Муженка стати в кругову оборону і чекати прориву зовні, а пішов "зеленим коридором" про який він домовився з росіянами?

- чому після Іловайська більше половини особового складу батальйону «Донбас» на чолі з Філіном, відмовилися служити під командою Семенченка і перешли у батальйон «Донбас-Україна» в структури ЗСУ, які нібито їх «підставили під удар»?

Відповідей на питання досі нема. Їх не буде ще довго".