Відставка у Міноборони пов'язана із розкраданням більше 70 млн гривень

Відставка у Міноборони пов'язана із розкраданням більше 70 млн гривень

Заступник міністра Юрій Гусєв минулого тижня повідомив про відставку. Як виявилося, відставка пов'язана з фактами корупції у сфері армійських закупівель, які розкрились нещодавно.  Не без його участі цього року компанія ТОВ "Таланлегпром" виграла "взуттєві" тендери, хоча і  виставила завищені ціни (на одній парі взуття — орієнтовно 300 гривень), але визналася переможцем. Держава вже переплатила постачальнику близько 70 мільйонів гривень. З Гусєвим пов'язана і скандальна закупівля бронежилетів.

Гусєву можуть висунути звинувачення і в закупівлях дизпалива за значно завищеними цінами. Посадові особи Міністерства вказували командирам військових частин на необхідність укладення договорів про закупівлю за завищеною ціною. А якщо командир відмовлявся, призначали щодо нього службові перевірки. За результатами їх проведення командирів притягували до дисциплінарної відповідальності. Депутатам вдалося поламати схему підлеглих Гусєва, які "прикривалися статусом волонтерів", у підсумку держава заощадила 130 мільйонів гривень.

За часів Януковича Юрій Гусєв займав керівні пости в Держагентстві з інвестицій скандально відомого Владислава Каськіва. Він свідомо гальмував процес передачі військовим "палива Курченка".