В Харкові готували чергові теракти на телекомунікаційних мережах та об’єктах зв’язку, — СБУ

В Харкові готували чергові теракти на телекомунікаційних мережах та об’єктах зв’язку, — СБУ

У Харкові за підтримки організації "Оплот" та її лідера Євгена Жиліна готувався ряд диверсійних актів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Як було встановлено СБУ, в Харкові за підтримки громадської організації "Оплот" і особисто Євгена Жиліна готувалося вчинення диверсійних актів на телекомунікаційних мережах та об'єктах зв'язку,
— написав Лубківський.

Як зазначив радник глави СБУ, незважаючи на спроби одного з уже затриманих диверсантів схилити до вчинення злочинів фахівця в галузі телекомунікаційних мереж, той відмовився від співпраці зі злочинцями і дав свідчення. За словами Лубківського, це вже не перший випадок, коли громадяни України відмовляються від співпраці з терористами і диверсантами та повідомляють про це спецслужби.

Крім того він повідомив, що в четвер, 16 квітня, СБУ припинила діяльність сайту, з якого розсилалися повідомлення із закликами до захоплення держустанов і несанкціонованих акцій громадянської непокори.

"Служба безпеки України шляхом проведення слідчих дій припинила діяльність сайту, з якого розсилався "спам" із закликами до захоплення державних установ України з метою блокування їх роботи, із закликами до проведення несанкціонованих акцій громадянської непокори. Розсилалася також інформація, яка містила ознаки посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і з реквізитами електронних гаманців для збору коштів на підтримку терористичних угруповань", — розповів Лубківський.

Джерело: http://24tv.ua/