В Харкові відкриють пам'ятник співачці Галині Шевєльовій

В Харкові відкриють пам'ятник співачці Галині Шевєльовій

Відкриття та освячення пам'ятника на місці поховання Галини Шевельової відбудеться завтра, 17 листопада, об 11:00 на міському кладовищі №9 (вул. Клочківська, 335, сектор 11), передає city.kharkov.ua.

Також завтра о 12:30 в Харківському державному університеті харчування та торгівлі відбудеться відкриття виставки, присвяченої пам'яті відомої співачки. У виші презентують диск «Я знову живу!» з піснями Галини Шевельової, а її рідні, друзі та колеги поділяться з гостями спогадами про неї.


Серед запрошених - чоловік співачки Аркадій Хаславський, рідна сестра Людмила Шевельова, автор і адміністратор сайту пам'яті Галини Шевельової Максим Понюшкін-Давидов, завідувач церковно-історичним музеєм Харківської єпархії Максим Талалай.


Довідка. Галина Костянтинівна Шевельова (26 грудня 1952 року, Харків - 26 червня 1991 року, Москва) - співачка, солістка ВІА «Здравствуй, песня!». У 1975 році закінчила заочне відділення економічного факультету Харківського державного університету харчування і торгівлі. Працювала диктором у харківському Будинку торгівлі.

З дитинства займалася співом. В юності була солісткою одного з кращих міських оркестрів, пізніше виступала в ресторані «Кристал». У 1978 році музикант Аркадій Хаславський запросив її працювати у створеному ним ВІА «Здравствуй, песня!». Галина стала провідною солісткою. Пісні «Старе багаття», «Навколо кохання», «Синій іній», «Давай поїдемо до моря» стали хітами того часу.

У другій половині 1980-х виступала у новому проекті Хаславского «Вокально-Оркестрова Концертна Студія» (ВОКС). Було випущено понад 30 платівок і магнітоальбомов співачки. Галина Шевельова загинула 26 червня 1991 року у московській квартирі під час пограбування.