"В Коломойського почався зворотній відлік" - Карл Волох

"В Коломойського почався зворотній відлік" - Карл Волох

Рівно рік тому я написав, що вкрай стривожений ситуацією з судами проти нього в США і Великобританії (недавно додався Ізраїль) Бєня виставив на продаж свій головний актив - нового українського президента. Саме цим пояснювався перехід екс-патріота Коломойського до відверто кремлівського зовнішньополітичного наративу. Відтоді стало ясно, що Захід купувати нічого не збирається, а ситуація в судах тільки погіршується. Хитромудра схема, яку використали в штаті Делавер, дозволила при розгляді звичайного цивільного позову застосувати норми спеціального антимафіозного законодавства (RICO) і це мінімізувало ймовірний вплив відповідачів на суддів, свідків та офіцерів суду.
Ми ще не знаємо, коли там винесуть рішення. Але те, що в Коломойського почався зворотній відлік - факт. Це практично означає, що єдиним можливим порятунком для нього стає Росія. І в мене немає сумніву, що певні контакти з Кремлем там уже йдуть повним ходом.
Тому всім слід бути готовим і до нових «викриттів» типу американських біолабораторій чи антибайденівських плівок.
На цю агонію можна було б дивитися навіть із певним задоволенням, якби не ризик втратити підтримку головного союзника України.

Карл Волох