В Москві суд виніс вирок ексміністру транспорту України Рудьковському

В Москві суд виніс вирок ексміністру транспорту України Рудьковському

Московський міський суд засудив до двох років позбавлення волі колишнього депутата Верховної Ради України Миколу Рудьковського, який брав участь в нападі на посольство Росії в Києві у 2014 році.

"Призначити Рудьковському покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму", - виголосила суддя Олена Поспєлова в понеділок 9 грудня.

Як зазначається в кримінальному провадженні, в червні 2014 року Рудьковський, будучи депутатом Верховної Ради України, разом з невстановленими особами з-поміж активістів націоналістичної організації і футбольних фанатів взяв участь в нападі на російське посольство в Києві, використовуючи палиці, ломи, сокири і камені.

Нагадаємо, акція, що проходила в ніч з 14 на 15 червня, була організована у відповідь на збиття росіянами українського військового літака ІЛ-76.

Згідно з вироком, Рудьковський визнаний винним у нападі на установу, яка користується міжнародним захистом з метою ускладнення міжнародних відносин (ч. 2 ст. 360 КК РФ).

Процес над Рудьковським пройшов в особливому порядку - без дослідження доказів, оскільки він повністю визнав провину і розкаявся в скоєному.

  • Ще у травні 2016 росіяни заочно арештували Миколу Рудьковського.
  • 28 вересня 2018 екснардепа "Партії регіонів" та "СПУ" затримали в Басманному районі міста Москва.
  • 2 листопада того ж року повідомлялось, що справу Рудьковського передали до суду.