"В Нью-Йорк Таймс вийшла стаття про можливу заморозку війни в найближчі місяці..." - Павло Вернівский

"В Нью-Йорк Таймс вийшла стаття про можливу заморозку війни в найближчі місяці..." - Павло Вернівский

Скажу власну думку на цей рахунок.

1. Заморозка це не закінчення війни, а зменшення її інтенсивності. В деяких випадках майже повна призупинка бойових дій.

2. Заморозка відбувається лише тоді коли жодну зі сторон не влаштовує ситуація на полі бою, але обидві сторони будуть виснажені для активних наступальних дій

3. Також ще одним фактором для заморозки може бути розуміння зі сторони Росії, що ситуація на полі бою змінюється не на її користь. І що ситуація станом на сьогодні краще, ніж ситуація може бути завтра. Тому тимчасово треба припинити наступальні дії.

4. Заморозка не виключає мирні переговори між сторонами, але вірогідність успішного їх закінчення дуже низька. Також у разі успішного закінчення переговорів є висока вірогідність ескалації в майбутньому.

5. Заморозка може бути вигідна в першу чергу Росії. Тому що вони бачать нерішучість Заходу і розуміють, що навіть стані уповільненої перманентної війни Україну не приймуть в блок НАТО. Також, така війна ослаблюватиме Україну в довгостроковій перспективі. І додатково вони ставлять на зменшення підтримки України в довгостроковій перспективі.

6. В нашому випадку, заморозка це тимчасова пауза перед майбутньою ескалацією