"В Польщі почалася кампанія перед президентськими виборами" - Tomasz Bartecki

"В Польщі почалася кампанія перед президентськими виборами" - Tomasz Bartecki

Деякі українці здивовані погрозами Туска, який заявив, що Польща може заблокувати членство України в Євросоюзі, якщо не будуть вирішенні питання історичних суперечок навколо Волині та ексгумації.

Нічого дивного в цьому немає. Це означає, що в Польщі серйозно почалася кампанія перед президентськими виборами.

Історичних тем у цій кампанії може бути більше, тому що кандидатом від ПіС у президенти все частіше стає директор Інституту національної пам’яті Кароль Навроцький. ПіС сподівається, що ця кандидатура отримає підтримку всіх правих.

Навроцький – історик, і велика частина виборчої кампанії, ймовірно, буде базуватися на історичних питаннях. Будуть звинувачення щодо бездіяльності польського уряду щодо так званих пошукових робіт в Україні.

Туск усвідомлює це захищає себе наперед. Він передбачає можливі атаки правих, голосно заявляючи, що його уряд ефективно захищатиме польськи справи у питаннях історичних суперечок з Україною.

Майбутні президентські вибори дуже важливі для Туска, оскільки він хоче мати повну владу в Польщі. Перший тур виборів, швидше за все, не принесе результатів, оскільки кожна партія правлячої коаліції має свої амбіції і хоче висунути свого кандидата. Голоси розділяться, і буде необхідний другий тур, де правий кандидат мав би більше шансів.

Громадянська коаліція і Туск намагаються не допустити до об’єднання правого крила, тому хочуть догодити своїми діями виборцям Конфедерації.