"Вісім основних тез із відео Зеленського" - Сергій Марченко

"Вісім основних тез із відео Зеленського" - Сергій Марченко

1. Європа вакцинована двома дозами вакцини більше, ніж на 65% і там - хто б міг подумати! - смертність від #covid19 впала у 12 разів. Треба вакцинуватися, бо втрати від вірусу катастрофічні і неспівставні з втратами на фронті.

Що сказати? Політично тяжкий і відповідальний крок президента. Більшість його електорату - антивакси і #Зеленський ризикує ще більше втратити рейтинг. Дуже правильні і хороші слова. Але сказані із запізненням, приблизно, на один рік. Ті 65% українців, що досі не вакциновані, вже мають переконання в шкідливості вакцинації. Ці переконання тепер дуже тяжко змінити. Думаю, якщо ми досягнемо рівня вакцинації хоча б у 40% це буде великою перемогою. Ні про які 65%, як у Європі, можна навіть не мріяти. І саме влада, яку уособлює наш недофюрер, винна у цьому.

2. Путін ненападьот. Не тому, що не зможе, а тому, що ми в доміку і ми у це не віримо.

3. Журналісти приблизно в три рази страшніші за Путіна. Саме тому Зеленський втричі більше часу приділив заангажованим, злобним, брехливим, панічним, олігархічним журналістам, ніж скупченню російських військ на кордоні.

4. Ахметова можна сварити пальчиком з балкону, але не можна називати вголос, щоб не надрали вуха.

5. Схоже, Порошенко - якийсь талісман для Зеленського, бо жоден гундосік президента неможливий без попередника. Правда, вголос обережний Владімір його ім'я не називає – дивіться п. 4.

6. Ми знову зекономили хуліард мільярдів. Не дуже зрозуміло, де, коли і як, але ви просто повірте на слово.

7. Мігрантам Путіна і Лукашенка Україна і даром не треба, але президент надув щоки і пообіцяв їх зупинити, бо тема хайпова, а він - дєрзкий.

8. А да, ще одне. Ціна на газ не підніметься. А для того, щоб ви нічого не просікли, ми просто розмажемо збитки Нафтогазу Вітренка по бюджету і заберем своє з ваших податків.