"Вітер гуляє у нашій владі з 2019-го" - Олена Кудренко

"Вітер гуляє у нашій владі з 2019-го" - Олена Кудренко

Ти не розбираєшся в економіці.

Ти не розбираєшся в юриспруденції.

Ти не військовий, і не розумієшся ні на військовій стратегії, ні на історії.

Ти й не історик.

Не дипломат.

Не управлінець.

Не фінансист.

Не підприємець, який знається на побудові складного, дієвого, системного бізнесу.

Ти не розумієш ланцюжка створення чогось грунтовного, від А до Я.

Ти далекий від науки.

Від промисловості.

Від технічних знань.

Від культури.

Ти як мінімум не знаєшся навіть на кадровій політиці.

Хоча, можливо, я неправильно зазначила "як мінімум" - бо з кадрової політики й починати треба, якщо вже ти не розумієшся на жодному з вищезазначеного. Бо звідусіль лунало: "він не знає, але він приведе тих, хто знає".

Ось тому у владу поперли буратіно всіх сортів. Обсмоктувати державні таємниці. Копирсатися в секретних документах. Закривати ракетні програми. Передавати дані ворогу. Руйнувати нашу оборону зсередини. Будувати ланцюжки зради. Шпіонські вертикалі. Діри в бюджеті. В обороні. В перспективах.

Я завжди запитую у відповідь на прислів'я "нє богі горшкі обжигают" - а хто? Чи кожен з нас, який не вміє обжигати ті горшки, зробить це якісно? І чи достатньо знівелювати потрібні для керування країною знання, щоб зуміти керувати взагалі?

Вітер гуляє у нашій владі з 2019-го. Відчинені двері, навстіж, заходь, хто хоче. Як насмішка, регулярно лунають заголовки новин:

- він підписав закон...

- він звільнив... він назначив...

- він вважає...

- він запевняє...

Для того, щоб вважати, запевняти, назначати... Потрібно хоч на чомусь з вищезазначеного розумітися. Бо так виглядає, що ці заголовки - насмішка над мислячими людьми. Які багато що помічають та розуміють.

Якщо з тобою одночасно до влади зайшли десятки ворогів, буратіно, чи інші - то куди ти дивився, окрім як в селфі камеру? Під час, с...ка, діючої війни, як би вона юридично не називалась, яка не зупинялась ні на мить з лютого 2014-го?