В Україні черговий рекорд захворювань на COVID-19

В Україні черговий рекорд захворювань на COVID-19

В Україні черговий рекорд захворювань на COVID-19. За даними Міністерства охорони здоров'я, протягом минулої доби в країні зареєстровано 940 нових випадків інфікування. "Це черговий наш антирекорд, які ми спостерігаємо протягом двох тижнів. Якщо говорити в розрізі регіонів, то за останню добу найбільша кількість випадків зареєстрована в Львівській області (203), Рівненській області (126) та місті Київ – (99). Вже два тижні ми спостерігаємо зростання кількості інфікованих на коронавірус. Це все результат нашої легковажності. Коли ми входили в режим пом’якшення карантину, ми шукали баланс між життям країни і запуском економіки і правилами, які не дадуть нам різкого збільшення захворюваності на коронавірус. Якщо одна із складових цього балансу починає порушуватися, порушується весь баланс і ми отримуємо те, що отримали", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

В МОЗ кажуть, що в зв'язку із негативною динамікою захворюваності змушені готувати додаткові місця в лікарнях для хворих із ускладненнями.

"Ми вже ретельно працюємо над розгортанням другої хвилі наших лікарень, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Ми вже усвідомлюємо, що в деяких областях з таким відношенням до наших рекомендацій йде різке зростання кількості людей, яких госпіталізують, які мають тяжкий або дуже тяжкий перебіг хвороби. Подумайте, що колись може закінчитися і друга хвиля лікарень і третя хвиля лікарень і (в країні) просто не буде можливості надавати медичну допомогу" - попереджає міністр Степанов.

Водночас в "Укрзалізниці" кажуть про поступове продовження відновлення залізничного сполучення. За повідомленням компанії, від сьогодні почнуть курсувати ще 23 потяги. Всі поїзди проходять посилену дезінфекцію поверхонь в депо, проводиться температурний скринінг пасажирів. В Міністерстві інфраструктури запевняють, що кожнен потяг супроводжується стрільцями воєнізованої охорони, які постійно слідкують за дотриманням порядку та карантинних вимог у кожному з вагонів.

Урядовці вже не вперше говорять про посилення контролю за дотриманням умов адаптивного карантину. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про початок додаткових перевірок на транспорті.