В Україні готують новий тест для водіїв

В Україні готують новий тест для водіїв

В парламент збираються передати законопроект про безпеку дорожнього руху. Якщо депутати за нього проголосують, то будь-якого водія, який мінімум три рази грубо порушив правила руху, можуть відправити на психологічний тест, передає carreviewauto.com.

В підкомітеті парламенту з безпеки руху кажуть, що знають про таку ідею і готові її розглянути. У проекті закону грубими порушеннями вважаються створення аварійної ситуації, пияцтво за кермом, проїзд на червоне світло. Один з авторів законопроекту, автоюрист Володимир Караваєв вважає, що якщо водій як мінімум тричі на рік вчинив такі порушення, то поліцейський має право направити водія на психофізіологічне тестування. Причому на час проведення тестування права водія вилучаються.

– Багато хто весь час відбувається тільки штрафами за грубі порушення.

Сьогодні на Червонозоряному проспекті в Києві стоять камери. Тільки на одному перехресті протягом доби здійснюється близько 100 проїздів на заборонний сигнал світлофора.

А якщо подивитися історію зйомки, можна встановити, що правопорушення часто здійснюються одними і тими самими водіями. Якщо людина регулярно їздить на червоне світло, і піддає своє життя, і життя інших на небезпеку, напевно, це говорить про те, що у нього не все в порядку з психікою, — сказав Володимир Караваєв. Де будуть проводити такі тести і хто цим буде займатися, поки не ясно.