"В Україні накопичується величезний протестний потенціал" - Тамара Горіха Зерня

"В Україні накопичується величезний протестний потенціал" - Тамара Горіха Зерня

Щоразу, коли «Справа Громад» організовує або підтримує якусь акцію, ми про це дізнаємося заздалегідь і точно не від Подоляка.
Я розумію труднощі, з якими стикнувся Офіс президента. Складно працювати, коли ти, гм, обмазаний і зовні, і зсередини. Але все таки пропоную їм включити голову (хоч одну на всіх) і врахувати таке.
Коли Порошенко захоче зібрати мітинг – зауважте, не якщо, а коли – то ви про це дізнаєтеся за кількома ознаками.
По-перше, за кількістю присутніх. Яка починається від тисяч внаслідок простих перепостів на ФБ та закликів порохоботівських ломів, і закінчується… Складно сказати, якою буде гранична межа, коли Петро Олексійович особисто звернеться до своїх прихильників і покличе їх «на барикади». Я повішу фартушок на кілочок і піду, де б я не було і що б у той момент не робила, тому що подібний заклик може означати тільки одне. Тривогу № 1, кризу, момент вибору, коли на кону стоятиме вся Україна.
По-друге, за якістю присутніх. Попри те, що зійдуться дуже різні люди у соціальному, фаховому, майновому, віковому та інших розрізах, вони матимуть одну спільну рису. Це будуть ідейні, а не проплачені, і ви знаєте, що це означає.
Якщо потрібно, я можу накидати приблизний список спікерів, які точно виступатимуть на такому зібранні. Список глядачів накидати неможливо, тому що див. пункт 1.
І насамкінець, але далеко не в останню чергу. В Україні накопичується величезний протестний потенціал. Вовою уже не просто незадоволені. Вову ненавидять, і ця ненависть шукає виходу. По хорошому, вам би молитися на Порошенка, який зараз виступає не каталізатором, а утримувачем народного гніву. Тому що пам’ятає про ширшу державницьку картину, пам’ятає про інтерес України. До речі, єдиний із ваших опонентів.
Уявіть подібний авторитет і важіль у руках будь-якого іншого політика зі сторони влади або опозиції. Уявили? Перейнялися?
Тому беріть ганчірки в руки і по тихому витирайте свої стіни. Після суботника відкривайте доповідні щодо економічної, медичної, військової та політичної кризи і думайте, що з цим робити. Ні, «повісити все на Порошенка» - неправильна відповідь. Думайте іще.