"В Україні почалася тепла осінь, а на Кубані - дуже гаряче" - Віталій Чепінога

"В Україні почалася тепла осінь, а на Кубані - дуже гаряче" - Віталій Чепінога

Вночі, 18 вересня дрони СБУ, ГРУ та ССО вразили гігантські підземні склади російської зброї поблизу міста Торопєц, Тверської області. Знищено ракети до "Градів", "Іскандери", "Точки-У", керовані авіабомби, міни. Внаслідок удару та вибуху міжнародні метеостанції зафіксували землетрус силою 2,8 бала. Поінформовані джерела стверджують, що українських дронів було більше сотні. Серед них, ймовірно, і наша новітня далекобійна "Паляниця", бо саме її моторошний реактивний звук чули аборигени.

А підрозділи Військово-морських сил ЗСУ знищили ворожі сховища БК поблизу тимчасово окупованого Маріуполя. Йдеться про тонни боєприпасів, які ворог накопичував для застосування у війні проти України. Продовжується просування ЗСУ в Курській області. Спроби всіх російських контратак та перекидання техніки через понтонні переправи на річці Сейм закінчилися крахом.

Збройні сили України отримали 18 артилерійських установок "Богдана" власного виробництва, яке профінансував уряд Данії. Окрім того, розпочалося виробництво українських снарядів калібру 155 мм та військових набоїв

Новини ВПК. Збройні Сили України отримали 18 артилерійських установок "Богдана" власного виробництва, яке профінансував уряд Данії. Окрім того, розпочалося виробництво українських снарядів калібру 155 мм та військових набоїв.

Уряд Австралії шукає можливості відправки до України 59 американських танків M1A1 Abrams. Латвія дає нам британські бойові розвідувальні бронемашини CVR(T), а Сполучені Штати - 12 ударних гелікоптерів Bell AH-1Z Viper. Це гарні та ефективні машини, і дуже нам потрібні! Від Італії - друга батарея ППО Samp-T. Данія готова надати Україні нову партію винищувачів F-16. Кількість не розголошується з міркувань безпеки. Дуже потужний пакет допомоги від Німеччини: 22 танки Leopard, розвідувальні дрони, машини для розмінування, снаряди калібру 155 мм, і ще 50 мільйонів євро на лікування постраждалих від російської агресії та 100 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури, передусім - енергетики. "Таурусів" поки не дають. Але й на тім - данке шон!

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що ціла ТЕЦ у Литві демонтується для того, щоб передати Україні. Країни Балтії - то любов!

На Дональда Трампа нібито знову вчинили замах, біля гольф-клубу у Флориді. Схоже, перманентні замахи на кандидата - це єдина "технологія", на яку здатна команда республіканця. Стрілок, як годиться, мав проукраїнські позиції, і певно хотів потім втекти крізь "вікно" на кордоні з Україною. Через Аляску… Перед "замахом" Трамп написав в мережі "Х": "Ненавиджу Тейлор Свіфт!"… Щоби побачити, наскільки низько впав цей бравий ковбой, варто уявити, що, наприклад, Петро Порошенко написав би: "Ненавиджу Клавдію Петрівну!"… - Боже, яке воно кончене, - як та баба казала…

Тим часом колишній державний секретар США в адміністрації Трампа Першого, Майк Помпео відвідав Україну і зустрівся з президентом Зеленським. Помпео відомий як послідовний прихильник України. Він нібито пообіцяв підтримку зі свого боку та жорстку відповідь Кремлю на будь-які його зазіхання, навіть у випадку приходу Трампа до влади. На цей момент Камала Гарріс, за даними опитувань, випереджає Дональда Трампа з рахунком 51% на 45%.

ЗМІ пишуть про те, що адміністрація Байдена має нарешті надати право Україні бити по території РФ американськими ракетами. Bloomberg, Wall Street Journal, CNB, CNN - всі про те саме: дайте дозвіл!

Американські ЗМІ пишуть про те, що адміністрація Байдена має нарешті надати право Україні бити по території РФ американськими ракетами. Bloomberg, Wall Street Journal, CNB, CNN - всі про те саме: дайте дозвіл! А в четвер вже Європарламент закликав зняти обмеження на використання Україною далекобійного озброєння по території РФ. The Times пише, що дозвіл скоро буде, але без оголошення. Експрем'єр Британії Борис Джонсон закликав негайно прийняти Україну в НАТО, включно з застосування 5-ї статті альянсу на всій території, що зараз перебуває під українським контролем. А міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус лаконічно сформулював основний принцип доцільності західної допомоги: поразка України обійдеться німцям значно дорожче, ніж її підтримка.

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд каже, що в адміністрації Байдена та Пентагоні вже ознайомилися з "Планом перемоги" президента Зеленського, і вважають його цілком реальним.

Ізраїльські спецслужби провели унікальну спецоперацію проти Хезболли. Більше 5000 тисяч пейджерів, якими користувалися терористи, водночас самопідірвалися. Кажуть, що в партію пристроїв було вмонтовано вибухівку, яку активували спеціальним повідомленням. Наступного дня в Бейруті вже рвалися рації, радіостанції, ноутбуки і телефони. Скоро зброєю проти терору можуть стати електрочайники і мікрохвильові печі. Це - нова реальність. У четвер ВПС Ізраїлю завдали авіаудару по базах на території південного Лівану, під час якого було ліквідовано командування вищого підрозділу Хезболли - "Радван".

...шахраї виманили понад 1 мільярд доларів у росіян - скаржиться голова правління Сбербанку Росії. Половина з цих грошей пішла на фінансування ЗСУ

Телефонні шахраї виманили понад 1 мільярд доларів у росіян - скаржиться голова правління Сбербанку Росії. Половина з цих грошей пішла на фінансування ЗСУ. Коли нам не дають контрибуцій, ми беремо їх самі. А сьогодні зранку - на Кубані знову рвуться склади з російською зброю. Кажуть люди, то на теплу осінь. Тримаймося!