В Україні розпочали обговорення питання реформування бібліотечної справи

В Україні розпочали обговорення питання реформування бібліотечної справи

У Національній парламентській бібліотеці під головуванням віце-прем’єр-міністра - міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулась нарада з питання реформування бібліотечної справи за участі керівників провідних бібліотек, експертів, практиків та книговидавців. Про це УНН повідомили в прес-службі Мінкультури.

“Ми маємо працювати не лише над оновленням фондів та модернізацією наявних технічних можливостей, а й над осучасненням способів роботи з читачем-користувачем та продукуванням системного бачення реформи, враховуючи процес децентралізації”, — сказав В.Кириленко.

Також, був обговорений проект Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року “Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України”, який розробляється Міністерством культури України спільно з Українською бібліотечною асоціацією і винесений на громадське обговорення.

“Усі запропоновані рецепти по реформуванню бібліотечної справи маємо збалансувати в одному документі, у Стратегії розвитку бібліотечної справи до 2025 року. Після чого буде ухвалена ціла низка проектів поправок до законів та урядових рішень, які забезпечать реалізацію даної стратегії”, — зазначив В.Кириленко.

Також міністр культури наголосив, що вже відновили бюджетне фінансування для закупівлі книжок української мовою, які поповнили фонди бібліотек. Цього року таке фінансування склало 9 млн. гривень.