В Україні розпочав роботу онлайн-кінотеатр документальних фільмів Docu/Space

В Україні розпочав роботу онлайн-кінотеатр документальних фільмів Docu/Space

Команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA запустила онлайн-кінотеатр документальних фільмів про права людини - Docu/Space.

Згідно з концепцією проекту, до уваги глядачів пропонуватимуться фільми, зняті в Україні й про українців силами громадських організацій спільно з фестивалем Docudays UA.

Герої цих фільмів - громадяни, які прагнуть змінити життя у своїй країні на краще, вперто йдуть до мети, долаючи зовнішні обставини. Героїв фільмів об'єднує прагнення справедливості, потреба в добрих справах та усвідомлення того, що держава починається з нас самих. Фільмуючи їхні історії, автори стрічок прагнуть надихнути глядачів на активні дії.

Наразі в кінотеатрі представлені документальні цикли «Нові герої» і «Ромська мрія», а також короткі фільми: «Ассоль», «Південний кордон» і «Ротація».

Також представлено фільм «Хоттабич та його команда» із циклу «Євромайдан. Енциклопедія громадських ініціатив самоорганізації».

 Над фільмами працювали: режисер Сергій Лисенко, оператор Андрій Лисецький, звукооператорБорис Петер, виконавчий продюсер, керівник проекту Наталя Бімбірайте. Виробництво: Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільми й онлайн-кінотеатр Docu/Space створені за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Міжнародного фону Ч.С. Мотта.

Джерело: http://telekritika.ua