В Україні вдвічі зменшилася кількість російських товарів

В Україні вдвічі зменшилася кількість російських товарів

За рік бойкоту українцями товарів із Росії на полицях вітчизняних супермаркетів стало удвічі менше продукції з сусідньої країни.

Народні санкції вплинули і на легку промисловість. Приміром, одягу та взуття з Росії завозять уже вп'ятеро менше. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1"

Водночас українці почали купувати все більше товарів вітчизняного виробництва. До того ж, уже з'явилися крамниці, де продають винятково українські товари. Журналісти "Сніданку" вирішили купити там товар і порівняти з чеком покупки товарів іноземного виробництва. Набір косметики та гігієнічних засобів вітчизняного виробництва обійшовся у 405 грн, а схожі товари іноземного виробництва – 250 грн. Експерти пояснюють дороговизну вітчизняних товарів тим, що сировину для їхнього виготовлення доводиться завозити з-за кордону.

Патріотичність – добре, проте для багатьох українців усе ж більш актуальною залишається ціна товарів, а тому поки й купують іноземне. Але процес уже не зупинити. Тож у вітчизняних виробників з'явився реальний шанс наростити обсяги та обійти імпортних конкурентів. Нагадаємо, цими вихідними на Контрактовій площі в Києві відбудеться фестиваль вітчизняних товарів.