Вівсяна каша вбиває ваше здоров’я

Вівсяна каша вбиває ваше здоров’я

Про користь вівсянки ходять легенди. Ще наші бабусі знали про її багатий на вітаміни склад. Та от тільки вони ніколи не чули, що таке вівсянка швидкого приготування. Адже на полях такого злаку не вирощують.

Перш ніж стати кашею “швидкого приготування”, зерно проходить багаторівневу гідротермічну обробку – найчастіше його пропарюють при високій температурі і тиску. Втім, після такої обробки вівсянка гарантовано втрачає цілу низку корисних властивостей. Наприклад, волокнисту структуру і майже весь вітамінний ряд. А мікроелементи починають звязуватися в нові сполуки, які просто не можуть бути засвоєні організмом.

Та й фрукти, що мали б зробити кашу з пакетика ще більш корисною, насправді лише вбивають ваше здоров’я . Адже вони щедро доповнюються стабілізаторами, імітаторами колькорів і ароматів.

Якщо ви сподіваєтесь схуднути, вживаючи вівсянку, будьте певними – це неможливо. Адже виробники приховують у складі одну важливу деталь – велику кількість трансформованого крохмалю, який з’являється в каші після обробки. Тож, спочаку люди снідають вівсянкою, а потім – лікуються від целюліта та ожиріння.

Оскільки кінцевим продуктом розпаду крохмалю є цукор, медики застерігають від регулярного вживання такої продукції. Теоретично може вона може призвести навіть до цукрового діабету.

Тож, перш ніж спокуситись на швидку та легку у приготуванні кашу, подумайте, чи варта вона вашого здоров’я.

Джерело ranok.ictv.ua