"Вівторок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Вівторок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
ООН заперечує заяви Росії, що візит представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС був заблокований керівництвом ООН
Речник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй спростував звинувачення Росії у тому, що керівництво ООН заблокувало або скасувало візит Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію на півдні України.
Також керівництво ООН каже, що має можливість забезпечити, з точки зору безпеки та інших аспектів, будь-яку місію атомного агентства, якщо Україна і Росія погодяться допустити таку місію до ядерного об’єкта.
Про це повідомила телекомпанія CNN, яка опублікувала повний текст заяви Стефана Дюжарріка, речника генерального секретаря ООН.
За словами Дюжарріка, останніми днями різні російські офіційні особи неодноразово звинувачували Секретаріат ООН у скасуванні або блокуванні візиту Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію. У зв’язку з цим речник генсека ООН уточнив кілька моментів.
*
Реєстрація на програму грошової допомоги "Спільно" від ЮНІСЕФ на платформі єДопомога призупинена з 14 серпня. Фонд ООН надає підтримку для багатодітних українських сімей під час війни.
"Це необхідно для опрацювання заявок та виплати родинам, які відповідають критеріям програми, подали заявки після 15 червня і ще не отримали допомогу", - йдеться в повідомленні.
Як зазначили в фонді, інформація щодо подальшої реєстрації буде доступна пізніше. Заявки, подані до 23:00 14 серпня, будуть опрацьовані.
Станом на 10 серпня, ЮНІСЕФ надав допомогу понад 112 000 родинам, які виховують 331 000 дітей, зокрема 33 000 дітей з інвалідністю.
Загалом, ЮНІСЕФ допоможе до 265 000 родинам в межах програми грошової допомоги.
*
Лікарням Харківської області передали генератори від ООН і ВООЗ
*
ООН допоможе Україні зберігати мільйони тонн зерна
Наразі визначають потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових з допоміжним обладнанням і для закупівлі модульних зерносховищ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА РОСІЇ З УКРАЇНОЮПЕРЕГОВОРЫ УКРАИНЫ И РОССИИНОВОСТИ КИЕВАВОЙНА В УКРАИНЕ - ОНЛАЙН
ВСІ ТЕМИ
ООН допоможе Україні зберігати мільйони тонн зерна
ТЕКСТ: НАДТОКА СВІТЛАНА, 15 серпня 2022, 21:34
00ЧИТАТИ НОВИНУ РОСІЙСЬКОЮ2 1779
ООН допоможе Україні зберігати мільйони тонн зерна
В Україні проблемно зберігати зерно
Наразі визначають потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових з допоміжним обладнанням і для закупівлі модульних зерносховищ.
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства реалізують спільну стратегію зберігання в Україні понад 4 млн тонн зерна. Про це повідомляє прес-служба міністерства у понеділок, 15 серпня.
"ФАО планує забезпечити зберігання 4,07 млн ​​тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ", – заявив голова офісу ФАО у Україні П'єр Вотьє.
Він уточнив, що однією з найважливіших вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання буде реєстрація в Державному аграрному реєстрі.
*
Управління верховного комісара ООН з прав людини верифікувало вже 5514 випадків загибелі та 7698 випадків поранення цивільних осіб в Україні з 24 лютого, коли розпочався збройний напад на неї з боку Росії
*
Мін'юст США проти розкриття доказів, на підставі яких у будинку Дональда Трампа провели обшук
Під час обшуку в маєтку колишнього президента США було вилучено документи з грифом «цілком таємно»
*
Втручання у вибори на користь Трампа: у США розслідують роль Джуліані. Колишній адвокат експрезидента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в середу має постати перед спеціальним великим журі в штаті Джорджія у межах кримінального розслідування щодо втручання в президентські вибори 2020 року
*
Держдепартамент: Іран має відмовитися від додаткових вимог щодо ядерних переговорів
За словами європейських дипломатів, Іран заявив, що виконає вимоги СВПР
*
Канада заморозила російських коштів і майна на $320 мільйонів
У рамках економічних санкцій проти рф за порушення суверенітету України у Канаді загалом заблоковано російських активів на суму понад 413 млн канадських доларів (близько 320 млн дол США)
*
Росія розцінить нездатність захопити Донецьку область як провал своєї цілі в Україні — Міноборони Британії
*
Німеччина та Норвегія продовжуватимуть надавати тривалу допомогу Україні воєнною технікою та озброєнням, але також політичну та економічну підтримку - Олаф Шольц
*
Шмигаль: Заборона в'їзду росіян у ЄС - це про безпеку і справедливість
*
За минулу добу українські захисники ліквідували на Південному напрямку 23 загарбників та знищили два опорні пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворога
*
Отримані від Латвії гаубиці М109 вже показують результати на полі бою - Олексій Резніков
*
Сили ССО зірвали спробу ворожого прориву на одному з напрямків
*
На Запорізькому напрямку Повітряні сили Збройних сил України збили протягом доби, 15 серпня, два безпілотних літальних апарати типу “Орлан-10” та авіаційну ракету “повітря-поверхня” Х-59
*
Україна отримала 1,7 мільярда доларів допомоги від USAID, завдяки цьому гранту МОЗ продовжує фінансування медзакладів за Програмою медгарантій
*
Нацбанк - Упродовж повномасштабної війни росії проти України обсяг сплачених урядом коштів за погашеннями внутрішніх боргових інструментів на 43 701,4 млн грн перевищує обсяг залучених коштів до державного бюджету на аукціонах із продажу ОВДП
*
росіяни обстріляли п'ять із дев'яти районів Харкова
Харків зазнав масштабного обстрілу з боку російських військ, постраждали інфраструктурні об'єкти
*
Саудівська інвестиційна компанія Kingdom Holding у лютому-березні вклала понад 500 млн доларів у російські «газпром», «роснефть» і «лукойл»
*
У Малі вбито чотирьох «вагнерівців»
Інші співробітники російської приватної військової компанії втекли
*
У нижегородській області росії провалили формування танкового батальйону: немає охочих
*
російської військової бази у Сербії не буде - президент
Сербія не має наміру позбуватися нейтрального статусу та розміщувати на своїй території будь-які іноземні військові бази
Файного дня всім